AVP Coaching, counselling , training &  begeleiding

Wie stil staat bij zijn groei, staat niet stil maar groeit

Counselling iets voor U?


Soms heeft iemand problemen in het dagelijkse leven of in het werk.  Dit kan zijn door uiteenlopende redenen. Het kan van korte duur maar ook voor een langer tijd zijn.  Je kan dan denken aan psychisch e druk door bijvoorbeeld: relatieproblemen, ontslag, schulden, ziekte, werkdruk etc. Deze problemen kunnen er voor zorgen dat u zich verdrietig, machteloos, eenzaam, depressief of boos gaat voelen. Het kan dan moeilijk zijn om er zelfstandig uit te komen. 

AVP biedt professionele hulp bij stressklachten, angst en paniekklachten, levensstijl veranderingen, levensvragen. Kwalitatief goede psychische zorg face to face of via een online behandeling. Video therapie is in tijden van de corona pandemie bewezen goed en snel te werken. 

Counselling is een vorm van professionele persoonlijke begeleiding. De begeleiding bestaat uit het voeren van gesprekken en bestaan globaal uit 3 fasen.  Als eerst verhelderen we de situatie waarin je bevind die je wilt veranderen. Als counselor help ik je te onderzoeken hoe het probleem is ontstaan en op welke gebieden in je leven het invloed heeft. Als je een probleem wilt oplossen of een situatie wilt veranderen is het belangrijk om te onderzoeken waar dit probleem vandaan komt.  Het heeft namelijk geen zin om brandjes kort te blussen en symptomen te bestrijden als je geen enkel idee hebt wat de oorzaak er van is en waar het vandaan komt.  In de volgende fase wordt er gekeken hoe je het dan wel zou willen. Hoe je je ideale situatie ziet, wat je dan kan en zou doen, wat je er voor nodig hebt kortom een beeld vormen in dat wat je nodig hebt om je doelen te bereiken.  In de laatste fase gaan we aan de slag met de verandering. Want een gewoonte doorbreken of een vast patroon veranderen is niet gemakkelijk. De laatste fase is een actieve fase waarin je vaak met opdrachten gaat werken aan de nieuwe ideale(re) situatie.  Je leert oude gewoontes loslaten en nieuwe te implementeren. In deze laatste fase heeft de counselor dan ook een meer coachende rol. 


Coaching

Coaching heeft een meer sturende rol.  Een coach stimuleert u met de inzichten die u krijgt door middel van oefenen met soms huiswerk en opdrachten.  Verandering vergt oefening en oefening baart kunst. 


 

 

 

 AVP Coaching
Philips de Goedestraat 82
3132 XS  Vlaardingen
tel: 06-23905567
email:  info@avp-coaching.nl


KVK nummer:        24427744
BTW nummer:        NL001574323B53
AGB zorgverlener:  90-038182
AGB praktijk:         90-016741