Coaching en Counselling voor adolescenten/jongvolwassenen
Coaching is samen praten en werken. Samen gaan we zoeken naar trucjes die je kunnen leren hoe je in bepaalde situaties kan en mag reageren of hoe je met iets leert omgaan. Hierdoor ga je beter in je vel zitten. Je zelfvertrouwen wordt beter waardoor je meer durft en kan.Als jong volwassene moet je aan zoveel eisen voldoen. Je moet goed in de groep liggen, hippe kleding dragen en cool kapsel hebben, veel vrienden hebben, zelfverzekerd zijn, een baantje hebben, sporten, met geld om kunnen gaan, huiswerk maken, werkstukken maken, spreekbeurten houden, je aan de regels van thuis en school houden, netjes gedragen, en misschien nog wel meer.
Dat is niet altijd even makkelijk. Soms zit je gewoon even niet zo lekker in je vel en lukt het niet zo als je wilt en kan je niet aan al het "moeten" voldoen. Voor jou geeft dat dan een rot gevoel. Je wilt het wel maar het voelt alsof je iedereen teleurstelt. Daardoor kan je verdrietig worden en misschien wel helemaal nergens zin in hebben. Dat is natuurlijk niet de bedoeling en iets wat je waarschijnlijk zelf ook niet wilt.
Dit zijn dus prima redenen om eens naar een coach te gaan. Dan kijken we samen waarom dit in je leven niet lekker loopt en zoeken we manieren om dit anders te doen, zodat je er minder of geen last meer van hebt en alles soepeler gaat verlopen. Je zult zien wanneer je lekker in je vel zit en dit in combinatie met de begeleiding, tools en tips het allemaal een stuk makkelijker zal gaan. Je krijgt er weer zin in. En je zelfvertrouwen zal groeien.
Verder is het wel handig om te weten dat wat je aan mij vertelt ook tussen ons zal blijven. Als counsellor/coach houd ik me aan de ethische code van ABvC. Het klinkt ingewikkeld maar het betekent eigenlijk simpel gezegd: dat ik mezelf verplicht om me aan een heleboel afspraken te houden. Waaronder dus ook dat ik niets mag doorvertellen wat jij aan mij vertelt. Wel een prettig idee vind je niet?
Ben je geïnteresseerd in wat coaching of counselling voor jou kan betekenen? Maak dan een afspraak (via jouw ouders) voor een intake gesprek.
Als je na het intakegesprek kiest voor een coaching of counsellingstraject, worden er afspraken gemaakt over het vervolg. Afhankelijk van de hulpvraag zijn er meestal zo'n 5 tot 8 gesprekken van een uur voldoende om tot resultaten te komen.