Kind en Gezin

Natuurlijk wil je als ouder het beste voor je kind.  Soms vertelt “iets” je dat het niet goed gaat met je kind. Je kunt het niet duiden, je kunt je vinger er niet op leggen. Je blijft zoeken en probeert van alles uit. Of je weet wel wat er met je kind aan de hand is maar hebt moeite om een verandering door te voeren.  Als dan niets helpt kan je je erg machteloos voelen, je weet dan even niet meer wat je moet doen. Als ouder kan het dan voelen alsof je tekort schiet in de opvoeding.
Je doet zo je best maar het loopt niet zoals je dat graag zou willen. Je kind is dwars, boos of verdrietig en je krijgt het niet voor elkaar om er samen op een goede  manier uit te komen. 

Een extra steuntje en wat extra coaching kunnen dan helpen.

 

Buiten de begeleiding en coaching zoals omschreven onder het kopje: "Jongeren coaching"  ben ik al ruim 10 jaar gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen met ADHD, autisme en verwante stoornissen, hooggevoeligheid, en hoogbegaafdheid .

Natuurlijk zijn er veel obstakels in het leven waar mensen geen last van hebben. Voor mensen met een autistische stoornis kunnen kleine obstakels een behoorlijke belemmering geven in het functioneren. Wat voor veel mensen van zelfsprekend is kan grote gevolgen hebben voor iemand met een vorm van autisme. 

Structuur, duidelijkheid, regelmaat is zeer belangrijk. Eigenlijk voor alle kinderen.  Bij kinderen met ADHD, Autisme Spectrumstoornis etc....nog net iets meer. Het is belangrijk dat zij het dagelijkse leven kunnen overzien. Het plannen, organiseren en structureren van het dagelijkse leven biedt ze veiligheid, overzicht en voorspelbaarheid waardoor ze beter zullen functioneren.

De mens is van nature perfect en maakt 'fouten' om dat te ontdekken.

 

 

AvP-Coaching,Counselling,Training,Begeleiding-Vlaardingen,06-23905567,KvK 24427744  | info@avp-coaching.nl